ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΕ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ

Είμαστε μία ομάδα φοιτητών, εργαζομένων, ανέργων που συστάθηκε λόγω της ανάγκης της να δημιουργήσει/ δράσει με διαφορετικό από τον κυρίαρχο τρόπο σε ένα κόσμο που οι αρχές του καταπατούν κάθε είδους έκφρασης και ελευθερίας. Καταλαμβάνοντας ένα παρατημένο από χρόνια κτίριο, θελήσαμε να του δώσουμε ζωή μετατρέποντάς το σε ένα χώρο ανοιχτό, ελευθεριακό, κοινωνικής και πολιτικής ζύμωσης. Στο ανοιχτό 3ο λειτουργούν διάφορες ομάδες (πχ βιβλιοθήκης, yoga, μουσικών αυτοσχεδιασμών, καφενείο, συλλογική κουζίνα) οι οποίες είναι ανοιχτές σε οποιονδήποτε επιθυμεί να γίνει μέρος τους. Οργανώνεται και παρεμβαίνει σε κοινωνικά ζητήματα που αφορούν την τοπική -και όχι μόνο- κοινωνία (πχ οργάνωση συναυλίας για την αλληλεγγύη και οικονομική ενίσχυση των απεργών του Νεωρίου, εκδηλώσεις για κοινωνικά-πολιτικά ζητήματα, προβολές ταινιών με κοινωνικοπολιτικό περιεχόμενο, μπροσούρες κλπ). Αποτελεί κομμάτι της αγωνιζόμενης συριανής κοινωνίας, στηρίζοντας τις απεργιακές και μαθητικές κινητοποιήσεις και συμμετέχει ενεργά στον αγώνα ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα.
Την Τρίτη 10/11, ύστερα από καταγγελία ιδιώτη, ο δήμος Ερμούπολης μας κόβει το ρεύμα. Αντίστοιχη πρακτική έχει ακολουθηθεί στο παρελθόν με το νερό. Για άλλη μία φορά, ένα εγχείρημα που αμφισβητεί το κύριαρχο μοντέλο, που παρεμβαίνει σε κοινωνικά ζητήματα, που προτείνει εναλλακτικούς τρόπους διαβίωσης δέχεται καταστολή. Το ρεύμα και το νερό οφείλουν να είναι κοινωνικά αγαθά- και όχι είδη πολυτελείας- που κάθε πολίτης ή συλλογικότητα θα έπρεπε να μπορεί να απολαμβάνει, χωρίς χρηματικά ανταλλάγματα.
Πήραμε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο και επιδιώκουμε να το μετατρέψουμε σε ζωντανό χώρο κοινωνικού και πολιτικού έργου. Διάθεσή μας είναι η συσπείρωση της κοινωνίας και η ανοιχτότητα στη γειτονιά και την πόλη της Ερμούπολης γενικότερα.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΕ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ
Δε θα ανεχτούμε πρακτικές ενάντια στο λόγο και στη δράση μας.
Δε θα σταματήσουμε να διεκδικούμε το αυτονόητο.
Συνεχίζουμε τις δράσεις μας και τη λειτουργία του ανοιχτού τρίτου.

Ανοιχτό 3ο

Leave a Reply

Your email address will not be published.