Για την ιστορία και την ελπίδα…Η Ν αθωώθηκε!

 

 

 

 

 

Στις 7 του Νοέμβρη κατέφθασε στην Σύρο για να δικαστεί η Ν., συνοδευόμενη απο την δικηγόρο της και 2 φίλες και αλληλέγγυες απο την συλλογικότητα ενάντια στην πατριαρχία και την έμφυλη βία “Καμία ανοχή”.

Για το ιστορικό…

Πριν περίπου ένα χρόνο η Ν. ανέπτυξε ερωτική σχέση με άντρα που γνώρισε κατά την διάρκεια της παραμονής της σε γειτονικό νησί οπου βρίσκονταν και οι 2 για εργασία. Όταν εκείνος έγινε βίαιος λεκτικά και σωματικά μαζί τής κατ’επανάληψη,εκείνη επιχείρησε να τον χωρίσει.Έτσι αυτός όταν αποφάσισε η Ν. να τον χωρίσει, της επιτέθηκε και την χτύπησε άγρια σε κεφάλι και σώμα. Μην έχοντας καμία διαφυγή και φοβούμενη πλέον για τη ζωή της η Ν. άρπαξε την μοναδική ευκαιρία που είχε για να επιβιώσει και αυτή την βρήκε σε ένα μαχαίρι κουζίνας που βρέθηκε δίπλα της κατά την διάρκεια της πάλης (σημειωτέων ο άντρας την χτυπούσε και την τραβούσε προς αυτό το αντικείμενο κάνοντας τα σενάρια πολύ τρομακτικά). Αφού του κατάφερε ένα χτύπημα στην κοιλιακη χώρα και εκείνος ήταν πλέον ανίκανος να την βλάψει. Η Ν. έτρεξε έξω για βοήθεια, όμως δεν κατάφερε να βρει κάποιον και γύρισε πίσω προσπαθώντας να του δώσει της πρώτες βοήθειες η Ίδια.

Στη συνέχεια οδηγηθήκαν στο ιατρικό κέντρο της περιοχής όπου συνελήφθη.

*Να επισυμάνουμε ότι στο ιατρικό κέντρο κανένας γιατρός δεν ασχολήθηκε με την ξυλοκοπημένη Ν. παρόλο που έφερε μόλωπες σε όλο το σώμα.

Μόλις ενημερωθήκαμε για την υπόθεση της Ν. απο το δίκτυο αλληλεγγύης ενάντια στην έμφυλη βία, άμεσα αποφασίσαμε το αυτονόητο ως άνθρωποι με αλλεργία στο άδικο.Άμεσα ενημερώσαμε την τοπική κοινωνία και καλέσαμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλέγγυης μέσω κειμένου που μοιράστηκε διαδικτυακά και χέρι με χέρι. Δημιουργήθηκε πανό και οργανώθηκε φιλοξενία.Ο μεγαλύτερος φόβος όλων ήταν μην επαναληφθεί η ιστορία της Π. που φυλακίστηκε οταν αυτοαμύνθηκε με μαχαίρι κατα τήν διάρκεια σεξουαλικής επίθεσης που δέχτηκε η ίδια και μια ανήλικη φίλη της με αποτέλεσμα ο δράστης να τραυματιστεί θανάσιμα.

Η Ημέρα τής δίκης ξεκίνησε με την ανάρτησή 2 πανό,απο την “Καμία ανοχή” και “Ανοιχτό 3ο” στην κεντρική πλατεία έξω απο τα δικαστήρια.Ενώ ταυτόχρονα μοιράστηκε και κείμενο συνταγμένο από την “Καμία ανοχή”. Στην συνέχεια ο αλληλέγγυος κόσμος εισήλθε στον χώρο του δικαστηρίου μαζί με την Ν καλύπτοντας τα 2/3 της αίθουσας. Αν και τα στοιχεία δεν ήταν τα καλύτερα που μπορούσαν να προσκομιστούν μιας και είχε παραβλεφθεί η τότε ξυλοκοπημένη Ν. να εξεταστεί απο ιατροδικαστή μετά την σύλληψη της απο το αρμόδιο Α.Τ…Η αγχώδης κατάθεση του άντρα που προσπαθούσε να πείσει τόσο κόσμο πώς η Ν είναι ελέφαντας που τον τραυμάτισε δίχως λόγο…Η κατάθεση φωτογραφικού υλικού απο την ξυλοκοπημένη Ν… Η δυναμική υπεράσπιση της δικηγόρου της…Η άψογη,ήρεμη και λεπτομερή κατάθεση της Ν…Η αναφορά προηγούμενων περιστατικών σωματικής,ψυχικής και λεκτικής βίας με λεπτομέριες όσων αφορά τοποθεσίες και μάρτυρες…

Οδήγησαν τούς πάντες στο συμπέρασμα πώς..

Η Ν. αυτοαμύνθηκε δίχως να έχει άλλη λύση και τρόπο διαφυγής από το σημείο της επίθεσης!!!

Δεν τιμώρησε

Δεν αυτοδίκησε

Δεν εκδικήθηκε

…επιβίωσε!

Αυτό το αναφέρουμε ξεκάθαρα γιατί πιστεύουμε οτι έπαιξε τον μεγαλύτερο ρόλο στο αποτέλεσμα και μόνο. Στο τέλος η εισαγγελέας σχολίασε το κείμενο τής”Καμία ανοχή” προτείνοντας να καταδικάζουμε την ενδοοικογενειακή βία γενικότερα και ζήτησε την αθώωση της Ν. Και αφού το δικαστήριο διέκοψε 3 φορές την αθώωσε απο όλες τις κατηγορίες.

 

Ως συλλογικότητα δηλώνουμε αλληλεγγύη σε όποια αμύνεται στην σεξιστική βία.Σε όποια/ον μάχεται τον σεξισμό,την πατριαρχία και την κουλτούρα του βιασμού.

 

Ένα ανθρωποφάγο σύστημα πάντα θα δικάζει όσους αρνήθηκαν να γίνουν γεύμα…

 

“Αθωωθηκα..δεν δικαιωθηκα…” Ν.

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ Π.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ Τ.

«ΛΥΣΣΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΙΑ, ΝΑ ΣΠΕΙΡΟΥΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ»

 

Ανοιχτό 3ο

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.