Υπουργός δολοφόνων παρασημοφορείται την ημέρα της δολοφονίας

Μια μέρα που σημαδεύει κάθε Δεκέμβρη που έρχεται και αποτελεί μέρα αγώνα και αντίστασης ενάντια στα σώματα ασφαλείας για την Σύρο αποτελεί μέρα γιορτής. Μια μέρα που κάθε χρόνο η πόλη στολίζεται και λάμπει με «φανταχτερές» εκδηλώσεις να λαμβάνουν χώρα και επιφανείς προσωπικότητες να κάνουν τους τοπικούς άρχοντες να τρίβουν τα χέρια τους για γλείψιμο και δόξα. Πριν λίγα χρόνια ήταν ο Ιερώνυμος, η πόλη έλαμψε και αποστειρώθηκε, μετά ο Παπούλιας που τελικά «μας πρόδωσε» και τώρα ο Παυλόπουλος.

Κάθε χρόνο διατίθενται χρηματικά ποσά που ίσως μεμονωμένα να μην μπορούσαν να καλύψουν κοινωνικές ανάγκες αλλά στο σύνολό τους να βοηθούσαν στην αντιμετώπιση βασικών κοινωνικών προβλημάτων. Σημαιοστολισμοί, επιχειρήσεις καθαρισμού και αποστείρωσης της πόλης, τιμητικές γιορτές τεσσάρων χιλιάδων ευρώ είναι κάποια παραδείγματα.

Όλα αυτά την ίδια περίοδο που κόσμος στερείται βασικά αγαθά όπως ηλεκτρικό ρεύμα, νοσοκομειακή περίθαλψη, εκπαίδευση και στα πλάνα τους έχουν να μας στερήσουν ακόμα και την επαφή με το φυσικό περιβάλλον (βλ. Βαρβαρούσα). Ενώ τα λεφτά να χαρίζονται για την “ανάπτυξη” και προβολή αρχόντων.

Σε αυτό το σημείο έρχεται να κολλήσει και ο υπερβάλλοντας ζήλος της δημοτικής αρχής για την ανάπλαση της παραλίας που προκειμένου να ολοκληρωθεί πιέστηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι παράγοντες (υπουργείο οικονομικών, τράπεζα της Ελλάδος, περιφέρεια Ν.Α) για την χρηματοδότησή της. Ένα σχέδιο που δεν έχει σαν πρωταρχικό του σκοπό την διευκόλυνση των πολιτών, αλλά την μεγαλοπρεπή υποδοχή προσωπικοτήτων και πλούσιων παραγόντων που θα δώσουν prestige και υποτίθεται λεφτά στο νησί. Τώρα που πιο εύκολα θα παρκάρουν τα φανταχτερά τους κότερα στα φανταχτερά μάρμαρα της παραλίας. Μία προσπάθεια που δεν έγινε για καμία άλλη χρηματοδότηση, όπως του νοσοκομείου, των σχολείων. Λεφτά που θα μας πουν ότι προέρχονται από άλλα κονδύλια και αναπτυξιακά προγράμματα, που είναι βέβαια διαθέσιμα πάντα για μαλακίες. Αυτό φαίνεται και από την εντατικοποίηση των έργων για να είναι έτοιμος ο δρόμος να υποδεχτεί τον Πρόεδρο της «Δημοκρατίας».

Μελετώντας όμως την ίδια την προσωπικότητα που καλούμαστε να υποδεχτούμε και να παρασημοφορήσουμε, εκείνη την ημέρα, ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια αδιανόητη αντίφαση. Πρόκειται για έναν πολιτικό που πριν από 7 χρόνια όντας Υπουργός Εσωτερικών και υπεύθυνος στα θέματα δημόσιας τάξης, έλαβε ξεκάθαρη στάση απέναντι στα γεγονότα που εξελίσσονταν. Τότε μας καλούσε να μην μηδενίζουμε την προσφορά των μπάτσων στην κοινωνία επικαλούμενοι ένα μεμονωμένο γεγονός. Ένα γεγονός που αμυδρά μάλλον του πέρασε από το μυαλό ότι πρόκειται για δολοφονία. Μια κρατική δολοφονία που έφερε την αγανάκτηση και πυροδότησε την εξέγερση με κόσμο να μάχεται κράτος και εξουσία, κόσμο να παλεύει σώμα με σώμα στους δρόμους με τους κρατικούς βασανιστές- δολοφόνους. Την ίδια περίοδο ο ίδιος «κύριος» έβγαζε λογύδρια μέσα στην βουλή-οχυρό τους, μηδενίζοντας ο ίδιος την νέα κοινωνική πραγματικότητα που διαμορφωνόταν. Τώρα όντας Πρόεδρος της Δημοκρατίας το κρατος που ηγείται ρίχνει σε ακόμα μεγαλύτερη εξαθλίωση τους εργάτες και συνεχίζει τις δολοφονίες στο Αιγαίο.

Η δολοφονία του Γρηγορόπουλου δεν ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός, ήταν ένα γεγονός που προστέθηκε σε μια σειρά δολοφονιών που διαπράττονται από τα κρατικά σκυλιά, είτε φανερών και δημοσιοποιημένων, όπως του Γρηγορόπουλου, είτε κρυφών και συγκαλυμμένων σε κρατητήρια, φυλακές, λεωφορεία, σύνορα και γωνιές του δρόμου.

Τέτοιες φιέστες σαν την κυριακάτικη της 6ης Δεκέμβρη είναι εξοργιστικές και οφείλουν να είναι καταδικαστέες από την πλευρά της κοινωνίας. Η 6η Δεκέμβρη δεν είναι ένα ραντεβού για μας αλλά μια μέρα αγώνα που οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στον «κύριο» Παυλόπουλο.

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΙΚΑ ΣΤΙΣ 10.00 π.μ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥ 3ΟΥ

Leave a Reply

Your email address will not be published.